НОВИНИ

"Златна ябълка" за президента Плевнелиев

В навечерието на Деня на детето, президентът Росен Плевнелиев получи специалната награда "Златна ябълка". Отличието му бе присъдено от Националната мрежа за децата заради неговата подкрепа и съпричастие към проблемите, свързани със защитата на правата на децата. В 10 категории бяха отличени граждански организации, училища и съмишленици, посветили дейността си на децата.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
20:17, 31.05.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

За шеста поредна година Националната мрежа за децата връчи наградите "Златна ябълка". Това е най-авторитетното признание за ангажираност към проблемите на децата. Номинирани бяха общо 40 кандидати в 10 категории. В специално подготвено видео обяснение, деца описваха всяка една от наградите по свой начин. За тях например идеалното училище е боядисано в оранжево, а "героят" има супер сили, може да лети и помага на хората в беда.

Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: "Когато гледах тук думите на децата, се сетих за един цитат от една любима моя книга и на много от вас "Малкият принц" - "че възрастните никога нищо не разбират и за децата е толкова уморително все да им обясняват и обясняват. Дано се вслушваме повече в думите на децата".

Специалното отличие "Златна ябълка" като знак на признание за усилията, вложени за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България получи президентът Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев - президент на Република България: "Така беше от самото начало на президентската институция, зададохме децата на България като висш приоритет. Свършихме много, надградихме инициативи, смислени и важни. "Българската Коледа", която кара стотици хиляди българи, богати и бедни от всички краища на страната да подадат ръка заедно в помощ на най-малки и най-нуждаещите от подкрепа".

Статуетките са изработени от ученици от Националната гимназия по приложни изкуства "Свети Лука" в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на външните министри на ПСЮИЕ в Правец
Среща на външните министри на ПСЮИЕ в Правец
БНТ 2 дари книги на училището в село Драгичево
БНТ 2 дари книги на училището в село Драгичево