НОВИНИ

Златните медалисти от СМГ след завръщането от Индия

Пореден успех за нашите млади математици. Отново златни, сребърни и бронзови медали за учениците от Софийската математическа гимназия. Те участваха в международно математическо състезание в Лакнау, Индия и днес се завръщат в страната ни. Общо 12 медала за учениците от СМГ.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:50, 01.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

-Иван-Александър, СМГ, носител на златен медал - Беше изключително трудно, задачите бяха много по-различни от други години и много ни изненадаха. Аз успях да се справя, защото това вече ми е шесто състезаниe;Г-жа Петя Тодорова успя да ме научи много неща. Отборите бяха повече от 40, ние спечелихме в отборното класиране бронзови медали, а в груповите състезания,където е отчитат индивидуални резултати, сме абсолютни шампиони.

- Ваня Данова, СМГ: - Децата се представиха се блестящо. Всички са с медали. Това е страхотен успех. Във всеки отбор има и по две купи.

- Димитър Ясенов Парлаков, 9 клас, Варна - Не беше много трудно, защото и аз имам опит. В 6 клас пак имах злато, не ми е първи медал. Сега излизам от групата за това състезание, но ще продължа да се готвя за по-сериозните.

От състезанието има ученици със златни медали и от 125 училище, които ще пристигнат по-късно. Там е и момчето,което има най-много 220 точки от всички участници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: Категорично не съм съгласен, че парламентът не работи
Димитър Главчев: Категорично не съм съгласен, че парламентът не работи
Скарамучи - назначен и уволнен в рамките на 10 дни
Скарамучи - назначен и уволнен в рамките на 10 дни