Нечовешкото отношение на хора към животни продължава. Злосторници отровиха 4 кучета в русенския квартал ДЗС. Стопаните на мъртвите животни са в шок и са категорични, че любимците им с нищо не са предизвикали варварския акт.

Русе

Любен и Нели работят в кравеферма. Там отглеждат и няколко кучета.Някои от тях осиновили от кучкарника, за да им охраняват фермата. Преди няколко дни Нели видяла, че животните се връщат от разходка. Но започнали да залитат.

Нели Шеева – стопанка на кучетата
“Запениха се и умряха за 5 – 10 мин. Бяхме в шок. Три дни не сме спали въобще. Нечовешко, нехуманно! Няма никой право да отнема живот, било то животински.”

Нели и Любен са категорични, че знаят кой е отровил домашните им любимци.

Нели Шеева – стопанка на кучетата
„Знаем къде са. Наблизо. Никаква вражда, даже приятелски отношения. Неочаквано…”

Стопаните разказаха, че на кучетата са подхвърлени колбаси натопени в препарати за агро защита. Но разчитат след аутопсията специалистите да се произнесат какво точно е убило верните пазачи на кравефермата. По чудо две от кучетата са останали живи. Кучето Димана се е спасила, само защото е яла по-малко от отровните кренвирши. Другият пазач, Рекс, не е успял да стигне до коварния обяд, защото е бил вързан. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.