НОВИНИ

Змии в центъра на Благоевград

Змии изпълзяват на различни места в Благоевград, сигнализират граждани. Само за ден в общината са получили обаждане за две влечуги, забелязани в центъра на града.

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 01.06.2019
6570
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Видео на змия, уловила плячка на Моста на влюбените в центъра Благоевград се появи в социалните мрежи и сериозно разтревожи жителите на града. В общината е получен сигнал и за влечуго, забелязано в района на Младежкия дом.

Диана Стефанова, еколог на община Благоевград: Вече сме започнали организация по това близките дни да бъдат третирани зелените площи, най-посещаваните, и включително и междублоковите пространства с репелент, който ще отблъсне влечугите и те няма да създават известно време проблем.

Въпреки че все още не са срещали змии тази година, жителите на квартал "Ален мак" в Благоевград също са притеснени, че неокосената трева между блоковете и около детските площадки е идеален дом за влечугите.

От общинската фирма по чистота и озеленяване казаха, че в момента тревните площи из целия град се косят по график. За по-бърза обработка на парковете и междублоковите пространства ще бъдат сформирани допълнителни работни екипи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Бистрица сам облагородява селото
Кметът на Бистрица сам облагородява селото
Разкриват две защитени жилища в Благоевград
Разкриват две защитени жилища в Благоевград