НОВИНИ

Змия ухапа дете в центъра на Пловдив

Змия ухапа дете в центъра на Пловдив. 7-годишното момиче е прието в събота по спешност в Детска клиника, където му е поставен приотивозмийски серум. Инцидентът се е случил в близост до Природонаучния музей в града, откъдето опровергаха информацията, че влечугото е избягало от музея. Междувременно днес друга змия беше уловена в детска градина в Пловдив.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
17:29, 30.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Инцидентът с ухапаното дете се случва в събота в района на Дондуковата градина, където обичайно има много хора.

Майката и детето се разхождат, когато виждат на улицата змия. Въпреки, че се опитват да я подминат, змията ухапва детето.

Момичето е прието по спешност в болница. Първоначалните съмнения са, че ухапването е от пепелянка. На детето е поставен противозмийски серум и е оставено за наблюдение в болницата. Специалистите заявиха, че змията, която майката е снимала, не е отровна.

Огнян Тодоров- директор на Природонаучен музей- Пловдив
Змията със сигурност е сива водна змия. Тя е млад екземпляр който е твърде вероятно да бъде срещан в голям периметър около река Марица. В никакъв случай не е пепелянка.
;

Сивата водна змия е напълно безопасна. Изключително рядко се случва да ухапе, дори и да бъде провокирана- заявиха от музея. От гражданска защита също търсиха змията в Дондуковата градина, но безуспешно. Оказа се обаче, че вече са уловили друга, този път в детско заведение.

Огнян Лазаров- Гражданска защита
В детска градина на „Ландос" хванахме една змия. Ще бъде пусната след като огледаме тук района- - Каква е змията?- Смок. Имаше родители, видели са я и са сигнализирали.

Намерената в детската градина змия е най-голямата в България от вида голям стрелец. За разлика от сивата водна змия, тя е доста агресивна, но също не е отровна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка с големина на орех се изсипа над Казанлък
Градушка с големина на орех се изсипа над Казанлък
Пирогов в стачна готовност
"Пирогов" в стачна готовност