НОВИНИ

Значими личности участват в новия обществен съвет на БНТ

Българската национална телевизия покани девет значими личности от различни сфери на публичния живот за членове на обществения съвет на медията.

значими личности участват новия обществен съвет бнт
bnt avatar logo
от БНТ
15:19, 31.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В консултативния орган към БНТ се включиха: проф. Боян Биолчев (филолог, писател и ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ в периода 1999 – 2007 година), доц. Харалан Александров (социален антрополог и преподавател), Гергана Паси (общественик и министър по европейските въпроси в периода март 2007- юли 2009 година), Теодора Димова (писател), Хилда Казасян (джаз певица), Мартин Захариев (изпълнителен директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“), Ваня Гешева (спортист, медалист от Олимпийски игри, Световни и европейски първенства по кану-каяк), Иван Стамболов-Сула (публицист и анализатор) и Иван Киров – Тоби (преводач и рекламист).

„Благодаря на всеки един от вас за приетата покана и за ангажимента заедно да отстояваме смисъла на обществената телевизия. Ръководството на БНТ разчита на активния диалог с членовете на Обществения съвет, водени от стремежа да бъдем конкурентна телевизия по отношение на общественото влияние. Предстои ни много работа и вярвам, че заедно ще бъдем част от положителната промяна на БНТ“ – заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

На първото заседание, което бе проведено днес, проф. Боян Биолчев бе избран за председател на обществения съвет, а Хилда Казасян за заместник-председател.

Общественият съвет е независим консултативен орган, който подпомага изпълнението на обществените функции на БНТ. Неговите членове наблюдават баланса на различните гледни точки и интереси в програмите на националната телевизия и съдействат за налагане на българската културна идентичност и език. Съветът може да обсъжда и предлага идеи за предавания, свързани с обществения характер на медията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български гражданин е арестуван в Германия при операция срещу трафик на хора
Български гражданин е арестуван в Германия при операция срещу трафик на хора
Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора
Обсъждат приватизацията на общинската болница в Нова Загора