НОВИНИ

Знаменитости и блясък на кралската сватба

Знаменитости от двете страни на океана привличаха вниманието не по-малко от младоженците в Уиндзор. Сред гостите бяха братът и една от сестрите на покойната лейди Даяна, както и две бивши приятелки на принц Хари. На венчавката не присъстваха политици. Всички стриктно спазиха изискванията за облеклото.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:05, 19.05.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Любимите цветя на Даяна - бели рози - украсяваха параклиса Сейнт Джордж, където се състоя венчавката. Параклисът е строен през 15 век, в него Хари е кръстен, а баща му го избира за службата за брака си с Камила.

Всички поканени дами носеха задължителните за случая шапки.

92- годишната кралица Елизабет Втора и майката на булката Дория Рагланд избраха светлозеленото за тоалетите си.

Много от дамите бяха в бледорозово, завиден стил демонстрира Амал Клуни, която пристигна със съпруга си Джордж. Сред близките приятели на младоженците бяха и семейство Бекъм, известната американска водеща Опра Уинфри, кралицата на тениса Серина Уйлямс със съпруга си и разбира се 71-годишният Елтън Джон.


;

С флорални мотиви в роклята си се отличи сестрата на Кейт, бременната Пипа. Семейство Мидълтън също присъства на тържеството.

Камерите показаха и граф Чарлз Спенсър, братът на покойната принцеса Даяна и съпругата му Карън. По-възрастната сестра на Даяна лейди Джейн Фелоус имаше ключова роля с четене на откъс от Песни Соломонови.

Две бивши приятелки на принц Хари се отзоваха на поканите - южноафриканката Челси Дейви беше с тъмнопурпурен тоалет и 28-годишната Кресида Бонас в рокля в розово и зелено.

Освен хора за госпел, в музикалното оформление се отличи 19-годишен виолончелист. Шеку Канех Мейсън е роден в английския град Нотингам и първият цветнокож изпълнител, спечелил наградата на Би Би си за млад музикант.

След церемонията последва обиколка с карета по улиците на Уидзор, където десетки хиляди ликуващи хора приветстваха двойката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поклонение пред жертвите на лагера „Белене
Поклонение пред жертвите на лагера „Белене"
България е на пето място в Европа по затлъстяване при децата
България е на пето място в Европа по затлъстяване при децата