Ученицте знаят как да гарантират своята сигурност в социалните мрежи, отчитат преподаватели. Въпреки това организират допълнителни беседи, тъй като обучение по онлай сигурност, особено в социалните мрежи няма. Вижте мненията на учениците:

БНТ: Как разпознаваме фалшифите профили във Фейсбук?

- Хората с фалшиви профили не слагат своя снимка, а по-скоро изтеглена от Интернет, освен това - нямата снимки с приятели и са скрили личната си информация. Единственото нещо, което можем да видим е тяхното име, което е много съмнително естетсвено. Особено опасно е за малките деца, защото те не са запознати с опасностите в социалните мрежи и могат да се натъкнат на всякакви педофили, приемайки тези покани.

БНТ: Ти лично какви покани получаваш, какви хора ти пишат, много ли ти пишат?

- Получавам много покани от араби, странно ми е как ме намират, защото нямаме нито общи приятели, абсолютно нищо общо, но естетствено не ги приемам.

БНТ: Кой трябва да осъществява контрола над по-малките деца?

- Контролът според мен трябва ад е осносно на родителите. Те трябва да са запознати какво правят техните деца по всяко едно време, което е малко трудно. Разбира се, всички ходят на работа. От друга страна, специално нашето училище полага доста усилен контрол и не ни разрешава да влизаме в социалните мрежи, така че според мен училището е едно безопасно място, но вече вкъщи и всеки трябва да затегне мерките над своето дете.

БНТ: Трябва ли сами да си налагаме контрол над това, което публикуваме, така че след това да не се срамуваме ?

- Публикуването на снимки, които след това могат да ни излагат е доста неприятно за нас и това може да се отрази на нашето бъдеще. Примерно ако си търсим хубава работа и искаме да ни повишат и примерно шефа ако ни разгледа нашия фейсбук - профил и види неприлични снимки, разбира се, че няма да го получи повишението или дадената работа.

БНТ: Ти трил ли си някой свой пост или снимка от Фейсбук, позамисляйки се, след време, че това може да те изложи?

- Аз лияно не качвам много снимки. Имам няколко , но те са си ок.

БНТ: А какви са наблюденията ти върху твоите познати и приятели във Фейсбук ?

- Тях много много не ги интересува какво публикуват,.Те си качват каквото искат, те не се интересуват от такива неща.

БНТ: Какво е най-често качваното във Фейсбук?

- Най-вече селфита , музика, забавни клипчета.

БНТ: Защо ти нямаш Фейсбук?

- Защото нямам желание да съм част от социалната мрежа, защото смятам, че тази социална мрежа кара хората да се държат по-несоциално отколкото ако си в контакт с тях в реалния живот.