НОВИНИ

Зоопарк мами посетители с боядисани като зебри магарета

Собствениците на един от зоопарковете в Кайро мамят посетителите, като им показват боядисани като зебри магарета, съобщава телевизионният канал Екстра нюз.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:01, 24.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
Още
зоопарк мами посетители боядисани зебри магарета

За мошеничеството предупредил десетокласникът Мохамед Сархан, който посетил зоологическата градина при организирана екскурзия. На момчето му направило впечатление, че черните ивици на "зебрите" започнали да се стичат по главата и тялото на чифтокопитните. Като се взрял по-отблизо, ученикът с изненада открил, че всъщност ставало дума за магарета, широко разпространени в Египет, боядисани като зебри.

Оказало се, че заради настъпилите големи горещини в египетската столица, боята се разтекла и характерната окраска на зебрите започнала да се свлича пред очите на посетителите. Мохамед Сархан заснел животните и пуснал кадрите във Фейсбук, предизвиквайки огромен интерес в арабските медии.

Собствениците на зоопарка искали да закупят двойка зебри, но цената се оказала прекалено висока за тях. Тогава те заложили на алтернативен вариант - боядисването на магаретата на райета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина доайенът в българския алпинизъм Петър Атанасов
Почина доайенът в българския алпинизъм Петър Атанасов
Българка е пострадала при пожарите в Гърция
Българка е пострадала при пожарите в Гърция