НОВИНИ

Четири компании и депутатът Йордан Цонев получиха "Златни мартеници"

За 25 поредна година Сдружение произведено в България раздаде своите годишни награди "Златна мартеница". В четири категории бяха отличени компании, които са доказали присъствието си на българския пазар и са завоювали доверието на потребителите.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:27, 06.03.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Голямата награда за компания, която успешно се е утвърдила на българския пазар получи веригата магазини за техника "Зора". "Златната мартеница" връчи лично президентът на България Румен Радев.

Румен Радев, президент на България: Според мен е много важно това, че расте броят на участниците в този конкурс - родни предприемачи, производители, финансисти представители на сферата на търговията и услугите и то в един широк спектър от селското стопанство до ИТ.

Още четири компании получиха призове. В категорията "Успешно стартирала компания с иновативно производство" беше отличена "Нухелт", която произвежда снакс от плънозърнест ориз.

"Джоб радар", която се занимава с онлайн търсене и предлагане на работа получи приза за "Успешно стартиращо предприятие. "Златна мартеница" за женско предприемачество получи "Адвансед парашут системс", която от години е позната с производството на раници за парашути.

Кънчо Стойчев, УС на Сдружение Произведено в България: У нас, за съжаление, административната среда за правене на бизнес не се облекчава, независимо от обещанията всяка година, а се усложнява. Ние никога не сме се борили за никакви преференции и привилегии за българския производител. Всичките тези 25 години говорим и сме се борили само за едно - равнопоставеност, равноправие. В нашата собствена родина да не бъдем дискриминирани.

"Златна мартеница" за политик, допринесъл за развитието на бизнеса у нас, получи депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е и заместник-председател на бюджетната комисия към парламента.

Йордан Цонев, заместник-председател на бюджетната комисия в НС: Така че поклон пред вас но и нашето задължение е, пак ще цитирам почетния ни председател - да се обърнат полюсите на зависимост - не политиката да определя бизнеса, а бизнеса политиката.

Всеки един от отличените получи "Златна мартеница" изработена от Монетния двор и почетна грамота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доклад на Сметната палата: В опасност са сградите - културна ценност
Доклад на Сметната палата: В опасност са сградите - културна ценност
Ветото на президента върху Изборния кодекс бе отхвърлено единодушно
Ветото на президента върху Изборния кодекс бе отхвърлено единодушно