НОВИНИ

Зоран Заев: Груевски избяга в багажник от кола

Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал от Северна Македония скрит в багажник, твърди настоящият министър-председател Зоран Заев в интервю пред немското издание „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. За първи път той изнася подробности за бягството на Груевски, който получи политическо убежище в Унгария, предава скопският телевизионен канал „Сител“.

зоран заев груевски избяга багажник кола
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 14.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

До голяма степен се знаеше как се е развило неговото пътешествие до Будапеща, но досега нито вътрешното министерство чрез официалното разследване, нито прокуратурата не бяха разкрили как Груевски е напуснал Македония.

В обществото се разпространяват още версии, а министър-председателят Заев в интервю за германския вестник потвърди най-често споменаваното - че той е напуснал дома си скрит в багажника на кола. Премиерът твърди, че знае маршрута на движението на предшественика си в ключовите часове от бягството.

„Сега знаем как. Груевски е слязъл с асансьор в мазето на сградата, а там се скрил в багажника на автомобил, който го извел извън страната. В Албания го чакала друга, унгарска дипломатическа кола“, поясни Заев.

На въпрос на германския журналист защо търсенето на бившия премиер е започнало чак в понеделник, след като Груевски е трябвало да се яви в затвора още в петък, Заев отговори, че според македонските закони се позволява на осъдените в петък да прекарат почивните дни у дома и че това не може да се промени само заради неговия случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившата управляваща партия в Молдова предаде властта, за да спре кризата
Бившата управляваща партия в Молдова предаде властта, за да спре кризата
Тази вечер започна третото издание на „Радио парк фест“, организиран от БНР
Тази вечер започна третото издание на „Радио парк фест“, организиран от БНР