НОВИНИ

Зоран Заев: Лично ще защитя децата на депутатите

Лично аз, а и всички около мен ще защитим децата на депутатите, заяви днес македонският премиер Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпрос във връзка с протестите пред домовете на депутати от управляващия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) заради гласуването на Закона за употреба на езиците, съобщи МИА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:37, 19.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
зоран заев лично защитя децата депутатите

Протестът е конституционно право, протестирането на граждани е позволено и това е право, което трябва да се ползва. Но това, което се прави пред домовете на депутатите, пред техните деца, членовете на техните семейства и родители, е абсолютно недопустимо, защото това е нарушаване на личното пространство, отправят се директни заплахи и се всява страх в децата. Няма да позволим това да продължи, заяви Заев.

Министър-председателят посочи, че МВР предприема действия, тъй като има няколко наказателни дела, които се задвижват.

Заев подчерта, че не очаква нова политическа криза в страната, независимо от протестите пред домовете на гражданите и изявленията за протести от най-голямата опозиционна партия.

През последните дни имаше протести пред домовете на редица депутати от управляващия СДСМ, а колата на една депутатка бе запалена.

Македонският парламент в сряда прие за втори път закона за употреба на езиците, с който албанският става втори официален език в страната, в напрегната атмосфера и на фона на протести пред парламента.

Президентът Георге Иванов отказа за втори път да го подпише, въпреки че според македонската конституция президентът не може да наложи вето на закон, одобрен два пъти от парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за поледици е обявен за цяла Северна България
Жълт код за поледици е обявен за цяла Северна България
500 000 лв. дава правителството за щетите от ураганния вятър във Враца
500 000 лв. дава правителството за щетите от ураганния вятър във Враца