НОВИНИ

Зоран Заев: Македония и България ще подпишат 10 нови договора

Подписването на договора за добросъседство и сътрудничество между Македония и България е сериозна крачка на лидерство, защото лидерите взимат решения тогава, когато е трудно, заяви днес македонският премиер Зоран Заев в Струмица, на проява, организирана от Института за политика от София, предаде агенция МИА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:12, 17.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
зоран заев македония българия подпишат договора

Въпросът е има ли достатъчно смелост, ясна визия и перспектива за взимането на решение. И в Македония, и в България договорът търпи сериозни критики, но ние, като премиери на двете държави, вярваме, че по-големи и по-значителни са придобивките, които ще имат държавите и гражданите, каза Заев.

Той подчерта, че на съвместното заседание на правителствата на Македония и България, което ще се състои на 23 ноември в Струмица, въз основа Договора за сътрудничество ще бъдат подписани още десет нови договора.

Определени неща в договора заслужават дебати и така трябва да бъде, защото дебатите и критиките са нещо добро за нас, политиците. Засега обаче виждам само придобивки от договора. Пред нас е енергийното свързване с България чрез газопровода и използването на български газ, полза от който ще имат двете икономики, каза Заев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха схема за укриване на данъци в Пловдив
Разкриха схема за укриване на данъци в Пловдив
Рокада на председателския пост в парламента
Рокада на председателския пост в парламента