Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че назначава петима нови министри в кабинета си. Самият той поема Министерството на финансите, което досега се ръководеше от Драган Тевдонски.

Правителствените промени влизат в парламента още днес. Траян Димковски поема министерство на земеделието, Насер Нуредини - околната среда, Хисни Исмаили - културното ведомство, Горан Милевски ще отговаря за местното самоуправление, а Садула Дураки - за политическата система и отношенията между общностите.

Премиерът Заев благодари на досегашните министри в тези ресори и обяви, че се надява промените в изпълнителната власт да приключат до края на месеца. По-рано той отбеляза, че от петък до днес Северна Македония е домакин на среща на МВФ и Световната банка и желае страната му да се представи във възможно най-добра светлина.

Подготвя се и смяна на директори и членове на управителни и надзорни съвети в държавни предприятия. Предстои да бъдат определени заместник-председатели на неговия Социалдемократически съюз и още 20 председатели на градски клонове на партията.