НОВИНИ

Зоран Заев: С България поставихме миналото като основа за бъдещето

С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна Македония и Република България показахме, че там, където има политическа воля и желание за напредък, откритите въпроси лесно се решават. Това заяви македонският премиер Зоран Заев. Той отбеляза, че двете страни направиха историческа стъпка напред.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:40, 13.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
зоран заев българия поставихме миналото основа бъдещето

"Ние поставихме миналото като основа на бъдещето. С договора избрахме заедно да попречим на недоброжелателната пропаганда, ако се появи вътре в страните ни, заедно да бъдем срещу речта на омразата и заедно да победим национализма", подчерта Заев.

Приятелството никога не е било по-голямо и непрекъснато расте и се засилва, създадени са силни инструменти за преодоляване на недоразуменията и изграждане на постоянно съюзничество и преодоляване на недоразуменията, каза македонският премиер.

Заев участва в честванията по случай 11-та годишнина от създаването на Българския културен клуб в Македония. В тази връзка той отбеляза, че за изграждането и поддържането на трайното приятелство важна роля имат и гражданските организации в двете страни.

"В тази посока Асоциацията на гражданите на Българския културен клуб у нас има значително място. Това е ясно посочено и в мисията на сдружението, което има за цел сближаването между културите на двете съседни държави - Република България и Република Северна Македония. Общ е и взаимният ангажимент от утвърждаване на културните ценности и традиции на гражданите на Северна Македония, които се определят като българи", каза още премиерът Заев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата стъпка е направена: Учреди се комитет за подготовка за Мондиал 2030
Първата стъпка е направена: Учреди се комитет за подготовка за Мондиал 2030
Нападател блъсна няколко пъти колата на украинския посланик в Лондон
Нападател блъсна няколко пъти колата на украинския посланик в Лондон