НОВИНИ

Зов за помощ: Майка на три деца има нужда от спешна операция

Петя Методиева има три деца, за които се грижи сама, но преди година ролите се разменили. Сега децата помагат на майка си, която е прикована към леглото. Заради разкъсване на най-вътрешния слой на аортата жената вече е претърпяла две операции по спешност. Направили й ги, въпреки че не може да ги заплати. Сега й предстои трета, но пари за нея отново няма. Петя разчита на помощ, за да играе отново с децата си навън.Всеки, който има възможност да й подаде ръка може да ни пише на news@bnt.bg.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:56, 24.08.2016
18199
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Прозорец, а до него ваза със слънчогледи. И тъга. Събрала се като езеро в очите на Петя. От 20 дни тя не е излизала навън. Стои до този същия прозорец - връзката й с живота навън. Той си продължава - затичан като близначките Кари и Криси - две от трите деца на Петя. Преди ходели да играят заедно. Преди - сега... все така разделя живота си. Миналата година била щастлива. Сега брои часовете, минутите, секундите.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Чакам времето, в което трябва да си пия хапчетата. Имам много силни болкоуспокояващи и деня ми се състои в това от кога до кога трябва да ги пия, за да се чувствам жива.
Кари- на 10 г.: Когато мама беше здрава излизахме тук и тя ни купуваше зрънчо иии ядохме зрънчо, пиеме сок и започваме да играеме с мама.

Всичко започнало преди година. Дотогава водела нормален живот. Грижела се за децата си, ходела в Италия да поработи за по няколко месеца. Чистела. Не се оплаква. Справяла се. Изведнъж я прерязала остра болка в гърба. И започнало ходенето по болници и лекари.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Два месеца миналата година и половина ходих по лекари с болки с температура - от лекар на лекар, всеки си казва своята диагноза.
Вера Добрева - сестра на Петя: Набързо претупана и това е. Изписват лекарства ....

Така първо й казали, че има плексит, друг специалист задраскал старата рецепта. Решил, че е пневмония. Чак след скенер при третия лекар се появила истинската причина - дисекация на аортата - разкъсване на най-вътрешния слой. Следват две операции. Предстои и трета.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Нямам финанси да заплатя първите две операции и сега и третата- това е проблема. Близо 4 500 е една операция.

Така Петя вече дължи общо 15 000 лева, за да е жива.Следващата операция ще й бъде направена в мига, в който има превод на някаква сума пари.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Пожелавам си здраве. Това е най-важното.
Криси - на 10г. : Когато се оправи ще ядем много сладолед, пак ще излизаме и ще си играем.


;

Сметката на Петя Сашкова Методиева е в Raiffeisen BANK сметка в лева с IBAN BG89RZBB91551007353655 и в евро IBAN с BG65RZBB91551007354184.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще може да спира асансьорите, ако няма отговорник за поддържането им
Държавата ще може да спира асансьорите, ако няма отговорник за поддържането им
Как да се опази културното наследство
Как да се опази културното наследство