Петя Методиева има три деца, за които се грижи сама, но преди година ролите се разменили. Сега децата помагат на майка си, която е прикована към леглото.

Заради разкъсване на най-вътрешния слой на аортата жената вече е претърпяла две операции по спешност. Направили й ги, въпреки че не може да ги заплати. Сега й предстои трета, но пари за нея отново няма. Петя разчита на помощ, за да играе отново с децата си навън.

Всеки, който има възможност да й подаде ръка може да ни пише на news@bnt.bg.

Прозорец, а до него ваза със слънчогледи. И тъга. Събрала се като езеро в очите на Петя. От 20 дни тя не е излизала навън. Стои до този същия прозорец - връзката й с живота навън. Той си продължава - затичан като близначките Кари и Криси - две от трите деца на Петя. Преди ходели да играят заедно. Преди - сега... все така разделя живота си. Миналата година била щастлива. Сега брои часовете, минутите, секундите.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Чакам времето, в което трябва да си пия хапчетата. Имам много силни болкоуспокояващи и деня ми се състои в това от кога до кога трябва да ги пия, за да се чувствам жива.
Кари- на 10 г.: Когато мама беше здрава излизахме тук и тя ни купуваше зрънчо иии ядохме зрънчо, пиеме сок и започваме да играеме с мама.

Всичко започнало преди година. Дотогава водела нормален живот. Грижела се за децата си, ходела в Италия да поработи за по няколко месеца. Чистела. Не се оплаква. Справяла се. Изведнъж я прерязала остра болка в гърба. И започнало ходенето по болници и лекари.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Два месеца миналата година и половина ходих по лекари с болки с температура - от лекар на лекар, всеки си казва своята диагноза.
Вера Добрева - сестра на Петя: Набързо претупана и това е. Изписват лекарства ....

Така първо й казали, че има плексит, друг специалист задраскал старата рецепта. Решил, че е пневмония. Чак след скенер при третия лекар се появила истинската причина - дисекация на аортата - разкъсване на най-вътрешния слой. Следват две операции. Предстои и трета.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Нямам финанси да заплатя първите две операции и сега и третата- това е проблема. Близо 4 500 е една операция.

Така Петя вече дължи общо 15 000 лева, за да е жива.Следващата операция ще й бъде направена в мига, в който има превод на някаква сума пари.

Петя Методиева - самотна майка на 3 деца: Пожелавам си здраве. Това е най-важното.
Криси - на 10г. : Когато се оправи ще ядем много сладолед, пак ще излизаме и ще си играем.


Сметката на Петя Сашкова Методиева е в Raiffeisen BANK сметка в лева с IBAN BG89RZBB91551007353655 и в евро IBAN с BG65RZBB91551007354184.