НОВИНИ

Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на СМГ

Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", както съобщи БНТ още във вторник.

bnt avatar logo
от БТА
13:35, 07.09.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на СМГ

Зоя Савова е дългогодишен преподавател по математика в СМГ и тя ще ръководи временно гимназията, след като на 4 септември Комисия от Регионалното управление по образованието в София-град /РУО/ връчи заповед за уволнение на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов.

Началникът на РУО-София Ваня Кастрева съобщи тогава на брифинг, че ще има временно изпълняващ длъжността директор на СМГ, а конкурс за избирането на нов директор ще бъде организиран по-късно.

;

Конфликтите в Софийската математическа гимназия започнаха преди месеци, след като директорът Антони Стоянов уволни учителката по математика Петя Тодорова и не поднови договори на други учители. Според Стоянов Тодорова е уронила престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру".

Преди дни от РУО-София поискаха оставката на Стоянов, учители, родители и ученици се обявиха в негова защита, а други учители пък заявиха, че "няма да влязат на 15 септември, ако Стоянов още е директор".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поне 8 са жертвите на урагана Ирма на остров Сен Мартен (ВИДЕО)
Поне 8 са жертвите на урагана "Ирма" на остров Сен Мартен (ВИДЕО)
Австрия - сблъсък между лявото и дясното
Австрия - сблъсък между лявото и дясното