НОВИНИ

Зрители на БНТ направиха дарение на детска белодробна клиника в София

След репортаж на БНТ - десетки хора пожелаха да дарят нови чаршафи, играчки и щори на прозорците в Университетската детска клиника по белодробни болести към столичната болница "Св. София".

bnt avatar logo
от Ирена Маринова - стажант
09:15, 03.02.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

В навечерието на Коледа ви показахме как изглежда отделението за лечение на детска туберкулоза: чисто и топло, но без уюта на детската стая - с бели чаршафи, без играчки и пердета на герои или цветни картинки по стените.

;

Днес стаите са по-усмихнати с пъстрите нови чаршафи, играчки и дрешки за малките пациенти. И всичко това - благодарение на зрители на БНТ, които помогнаха престоят на децата в болницата да стане по-приятен:

Доц. Светлана Велизарова, завеждащ детска клиника към МБАЛББ "Св. София": Неочаквано дори за мен се отзоваха доста хора и то не фирми, а частни лица. Повече от които даже пожелаха да са анонимни и да не съобщавам имената им. Първият, който се отзова, пожела да направи комарници на цялата клиника, Т.е. лятото нашите деца няма да бъдат нахапани от комари.

Песоналът на отделението е признателен на всчики, откликнали на призива за помощ. Лекарите признават, че освен лечението, материалната среда също благоприятства за бързото оздравяване на децата.

Доц. Светлана Велизарова, завеждащ детска клиника към МБАЛББ "Св. София": В стаите с южно изложение вече ще имаме щори и няма да е толкова топло. Щорите са поръчани, взети са размерите, отново от частно лице и всеки момент ще бъдат поставени, т.е. ще бъдем напълно готови за лятото.

Детската белодробна клиника е единствената у нас специализирана клиника по детски белодробни заболявания. Малките пациенти влизат тук без придружител, понякога се лекуват по 8 месеца. Затова е важно средата, в която остават, максимално да се доближава до домашната. За което помогнаха зрителите на БНТ.

Доц. Светлана Велизарова, завеждащ детска клиника към МБАЛББ "Св. София": Мога да кажа само едно поклон и Благодаря!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече има специални контейнери за стари дрехи в София
Вече има специални контейнери за стари дрехи в София
С какви проблеми се сблъскват работещите в центровете от семеен тип?
С какви проблеми се сблъскват работещите в центровете от семеен тип?