НОВИНИ

Зрителите връщат една отпаднала група в "Голямото рок междучасие"

В първия концерт бандите представиха български рок парчета.Гледайте „Голямото рок междучасие“ всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1 и на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!

зрителите връщат една отпаднала група голямото рок междучасие
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 24.11.2016
Чете се за: 02:15 мин.
Още

В първия концерт на финалистите в „Голямото рок междучасие” ученическите групи представиха кавър версия на класическа българска песен. Краят на шоуто снощи се оказа драматичен за три от бандите, които отпаднаха от състезанието. Добрата новина е, че рок феновете могат да върнат една от тях отново в музикалната надпревара. Това става чрез онлайн гласуване на www.rockbg.com, което започна от полунощ.

Журито, в състава на което влизат Светлана Василева–Eliason, Ивайло Нойзи Цветков, Васил Върбанов и Ерсин Мустафов, дадоха най-ниска оценка на Yo&The Boys (Видин), Hivemat (София) и The Roost (София). Но вотът може да даде втори шанс за една от тези банди.

Зрителите могат да гласуват още сега или да изчакат, за да преценят обективно коя от общо деветте отпаднали групи до края заслужава да бъде спасена и да участва директно на големия финал. Гласуването е еднократно от едно IP и ще продължи до 23:59 часа на 14-ти декември.

В дните преди втория епизод на риалити формата, музикалният му продуцент Димитър Кърнев буквално кръстоса България, за да обсъди с всяка от 13–те рок групи първото музикално предизвикателство. Заедно с него, младите музиканти избираха българското парче, с което да пленят журито и публиката.


;

На сцената на „Голямото рок междучасие“ първи излязоха „Допамин“ от Велико Търново. Те забиха парчето „Две следи“ на „Щурците“, чийто втори живот бе даден преди 15 години от D2. Хасковската група „Different Highway“ заложиха на песента „Гладиатор“ на „Импулс“. Младите момчета с изненада научиха, че и техният ментор е свирил с „Импулс“, докато е бил в казармата. Въпреки че отпаднаха, „The Roost“ показаха добра връзка с публиката при изпълнението на парчето „Спасение“ на „БТР“. Изборът на музикантите от „Анекдот“ се спря на „Българският рок“ на легенда Георги Минчев и бе оценен високо от журито. Ерсин Мустафов отличи добрия аранжимент, който рокаджиите от Русе направиха. Шуменските банди „The Lefties“ и „Ignore The Hate“ изпълниха съответно „Обсебен“ на Стенли и „Вкусът на времето“ на „Щурците“. „The Lefties“ е бандата, която оглави временното класиране и бе дадена за пример от журито как се прави кавър версия. „По-добро е от оригинала и има надграждане.“ – обобщи Ивайло Нойзи Цветков.

След дълго колебание коя песен да изпълнят, „Bloodrushот Добрич в крайна сметка решиха това да е „Иде вятър“ на ФСБ. Това им донесе третото място и комплименти от страна на журиращите за амбициозния експеримент и смелия опит за кавър на тази трудна композиция.

Момчетата от „Hivemat“ получиха ниски оценки за тяхното представяне на песента „Среща“ на „Щурците“. Вероятно една от причините бяха проблеми с гласа на фронтмена, който се бореше с тежък вирус до началото на концерта. Варненската банда „Axez“ опъна жици на нещо по-атрактивно – „Bless me“ на „Хиподил“. Светлана Василева–Eliason отбеляза убедителността и ентусиазма на изпълнението, което отведе групата на втора позиция във временното класиране. Най-малките музиканти от „Rockids” се представиха с песента „Дървото на живота“ на „Ахат“. Сладурите от Благоевград бяха похвалени от журито за избора на сложна песен, въпреки допуснатите неточности.

„Yo&The Boys“ не успяха да продължат напред, но пък вече си имат барабанист в групата. По време на изпълнението на песента на Поли Генова „На инат“ китаристът скъса струна, но завърши хладнокръвно парчето, с което България беше представена на Евровизия през 2011 година.

Гордостта на Ямбол – „From The Ashes“ – в последния момент смениха решението си и излязоха на първия концерт с парчето „Месо“ на Милена. „Много сме доволни. Когато Милена и „Ера“ записваха това парче, нямаше начин да постигнат този звук.“ – отбеляза Васил Върбанов.

Последната банда в снощния лайф беше „Panic Station“ от Пловдив, които се осмелиха да предложат рокендрол версия на песента на Владимир Ампов – Графа - „Драма Queen“.

Следващата музикална задача, с която участниците в „Голямото рок междучасие“ трябва да се справят е изпълнение на световен хит в стил класически рок или метъл . Как ще преминат групите през изпитанието, зрителите ще видят още следващата сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три елхи украсиха германското канцлерство
Три елхи украсиха германското канцлерство
25 години без Фреди Меркюри
25 години без Фреди Меркюри