НОВИНИ

Звезден гастрол на сцената на Софийската опера

Звезден гастрол на сцената на Софийската опера. Солистите на Берлинската Щатсопера Красина Павлова и Арман Григорян ще изтанцуват пред българска публика централните роли в балета „Жизел" тази неделя.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
11:58, 09.04.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

За балетните почитатели винаги е събитие, когато имат шанса в постоянния репертоар на Софийската опера да видят гостуващи солисти. Още по-вълнуващо е, когато на сцената танцува български артист, чиято кариера е зад граница и то в наистина голям театър. Точно затова появата на Красина Павлова в ролята на Жизел ще предизвика любопитството на познавачите.

Красина Павлова: "Аз съм изиграла доста роли, Жизел беше една от големите роли, които не бях танцувала и се радвам, че успявам да сбъдна тази моя мечта и то точно в България на родна земя".
;

Ролята на Жизел е истинско изпитание за всяка балерина, както заради характерния стил на романтичните балети, така и заради голямата актьорска зрялост, която балерината трябва да покаже в този спектакъл. Партньорът на Красина също не е съвсем непознат на българската публика, защото е лауреат на балетния конкурс във Варна. Не е тайна, че арменските танцьори са изключително впечатляващи с брилянтната си техника и яркото си присъствие на сцената.

Арман Григорян: "Алберт е един от любимите ми образи, защото има страшно много неща, които можеш да намериш в него. Това е много романтична, лирична и тъжна история. Ролята е истинско предизвикателство, защото търпи драстична промяна от началото до края".

Балетът „Жизел“ е сред любимите класически шедьоври на публиката. А гостуващите артисти ще предадат на спектакъла онзи елемент на вълнение и изненада, заради които си струва човек да бъде в публиката, дори вече да е съпреживявал този сюжет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учредяват партия Народен съюз
Учредяват партия "Народен съюз"
Залесяват по-малко площи в Разград
Залесяват по-малко площи в Разград