НОВИНИ

Звезди от киното, спорта и музиката се събират на кинофестивала в Кан

Звезди от киното, спорта и музиката се събират в Кан за 72-то издание на кинофестивала на Лазурния бряг. Председател на журито ще е мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту. Фестивалът се открива утре и ще продължи до 25 май.

bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 13.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Бляскави, скандални, дългоочаквани - лентите в Кан ще запазят стила на фестивала, който показва най-доброто от света на киното.

В нощта на откриването ще бъде показан филма на Джим Джармуш "Мъртвите не умират". Следват изненади от някои от най- големите в киноиндустрията.

С огромен интерес се очаква лентата на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" с участието на Леонардо ди Каприо и Брад Пит. Самият Тарантино го представя като обяснение в любов на Холивуд от времето на своето детство. Прожекцията е 25 години, след като режисьорът стечели Златна палма с "Криминале".

Очаква се режисьорът Терънс Малик да се опита да повтори успеха на "Дървото на живота" с новия си "Скрит живот". Британецът Кен Лоуч ще кандидатства за трета "Златна палма" с филма си "Sorry We Missed You".

Сред най- вълнуващите моменти ще е връчването на почетна Златна палма на Ален Делон.

Елтън Джон ще пристигне за представянето на биографична лента за него "Рокетмен", а Боно от U2 - за прожекцията на филм за борбата срещу СПИН.

На фестивала ще бъде представен на разпространителите документален филм аз Михаел Шумахер, създаден с благословията на семейството на шампиона от Формула 1 и съдържащ непоказвани интервюта и архиви за него.

Марадона също ще се завърне в Кан. Аржентинецът ще премине за втори път по червения килим за представянето на нов документален филм за него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шри Ланка въведе полицейски час след нападения срещу мюсюлмани
Шри Ланка въведе полицейски час след нападения срещу мюсюлмани
Увеличават помощите за отопление за следващия отоплителен сезон
Увеличават помощите за отопление за следващия отоплителен сезон