НОВИНИ

1 800 000 лв за кампанията "Българската Коледа"

Кулминацията на кампанията "Българската Коледа" тази година беше традиционният празничен концерт в Народния театър "Иван Вазов" на 25 декември вечерта. 13-тото издание на благотворителната инициатива събира до момента близо 1 800 000 лева, а изпратените SMS-и са 681 000. Набирането на средства продължава. Тази година помощта е насочена за децата в реанимация. Вижте атмосферата от концерта в репортажа на Тихомир Игнатов и оператора Павел Дачев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:57, 26.12.2015
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

За поредна година музиканти, артисти и ярки обществени личности застанаха зад каузата на ,,Българската Коледа". Кауза, превърнала се в пример за нещо значимо, създадено от българи, за да помага на българи.

Владимир Пенев, актьор: Тази благотворителна инициатива е най-доброто доказателство, че нашият народ може да си поставя големи цели и да ги постига заедно.

Постигнатото дотук. За 12 години събраните дарения надхвърлят 25 милиона лева.

Владимир Пенев, актьор: С тях са подпомогнати 2 292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Тази година събраните пари ще бъдат използвани за лечението на деца в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение. С даренията ще бъде закупена нова апаратура за детски болници и отделения. От сцената на Народния театър звездите призоваха да не си спомняме за болните деца на България само по Рождество Христово, защото те имат нужда от постоянна грижа. Всеки, който иска да помогне на дете в беда може да продължи да се обажда на телефен 09001117 или да изпраща СМС-и на номер 1117.

- Ние всички сме едно цяло, - каза Жана Бергендорф. - Един народ. Моля Ви подкрепете нашите български деца. Те имат нужда от нас и от Вашата доброта и топлина.

За подкрепа на болните деца призова и патриарх Неофит в специално видео обръщение. 13-тото издание на ,,Българската Коледа" премина под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възпоменателен митинг в село Могиляне за събитията от 1984 г.
Възпоменателен митинг в село Могиляне за събитията от 1984 г.
Убиха лидера на групировката Джаиш ал Ислам
Убиха лидера на групировката "Джаиш ал Ислам"