НОВИНИ

1 година от създаването на Координационен център на НАТО у нас

Представително знаме на Координационния център на НАТО в България беше прието днес с официална церемония и военен ритуал, по случай една година от създаването му. Държавният глава Росен Плевнелиев заяви, че създаването на Щабните елементи е част от общата адаптация на структурата на силите на НАТО и на командната система на Алианса. Плевнелиев смята още, че е необходимо преосмисляне и адаптиране на визията за колективна отбрана за гарантирането на свободна, мирна и единна Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 29.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Росен Плевнелиев - президент: "Гражданите очакват от нас колективната сигурност и отбраната да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни, да действат ефективно и национално отговорно. Свободата, демокрацията, върховенството на закона и човешките права са висша ценност. Свободата е безценна, но не и безплатна. Свободата и демокрацията не са даденост, те трябва да се отстояват ежедневно.
Aдмирал Мишел Хауард - командващ Съвместното командване на силите в Неапол: "Забелязах, че на вашия Герб има изобразени 3 лъва и смятам. че това е един отличен символ, защото лъвовете символизират гордост, което на английски означава и група лъвове. И този символ показва как 3-те лъва могат да ловуват заедно и да побеждават заедно. Заплахите, пред които са изправени нашите народи, се променят и отговорът, който можем да дадем на тези заплахи следва да се адаптира в съответствие с тези промени".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Открита e нова Регионална система за управление на отпадъците в Луковит
Открита e нова Регионална система за управление на отпадъците в Луковит
В Бистрица протестират срещу строеж в частен имот, който блокира улица
В Бистрица протестират срещу строеж в частен имот, който блокира улица