НОВИНИ

10 хиляди лева събра иницативата "Дарителски кръг за Варна"

Над 10 хиляди лева бяха събрани по време на Благотворителната инициатива “Дарителски кръг за Варна”. Това е седмото издание на кампанията, по време на която се осъществява директен контакт между организациите в града, които търсят подкрепа, и дарителите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Д. Овчаров
15:30, 14.12.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Инициативата “Дарителски кръг за Варна” е единствена по рода си и много по- различна от всички останали благотворителни прояви, които се провеждат в страната.

Моника Писанкънева - мениджър към Фондация “Работилница за граждански инициативи”: “Но всички проекти, които са се явявали на Дарителски кръгове са много полезни за града, за жителите, за уязвими групи.”

Тази година ще бъдат подкрепени четири проекта - профилактична програма за бъдещи майки от уязвими групи, обучение на хора с интелектуални затруднения, нов шанс за деца от социално слаби семейства, както и подкрепа за Варненската скаутска организация.

Йордан Дянков - ръководител на Варненската скаутска организация: “Нашата инициатива е свързана с изхранване и настаняване на доброволците, които ще помагат следващото лято в Скаутския център в Шуменското плато.”

Всяка година близо 100 доброволци помагат в работата на Скаутската организация във Варна и е много важно да им бъде осигурена храна и подслон, защото в повечето случаи става дума за студенти, които са без собствени доходи.

Моника Писанкънева - мениджър към Фондация “Работилница за граждански инициативи”:“Дарителите могат да разберат къде отиват парите им. Общественият дарителски фонд за Варна дава обратна връзка за дарителите и по предишни проекти, които са били подкрепени предишната година.”

Спомосъществователите са удовлетворени, защото виждат резултатите от своите инвестиции в различни социални програми и проекти, свързани с подобряване на живота и възпитанието най- вече на младите хора във Варна. Предходните издания на “Дарителски фонд за Варна” обединиха над 130 дарители, които дадоха шанс за развитие на над 20 неправителствени организации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Салма Хайек: Харви Уайнстийн ме заплаши с убийство
Салма Хайек: Харви Уайнстийн ме заплаши с убийство
Путин за първи път ще се кандидатира за следващ мандат самостоятелно
Путин за първи път ще се кандидатира за следващ мандат самостоятелно