НОВИНИ

Сериен банков обирджия беше застрелян след обир на летището в Тирана

Сериен банков обирджия беше застрелян от албанската полиция на летището в Тирана. Той бил в група, която открадна голяма пратка с пари, прехвърляна със самолет от чуждестранни банки до Виена. По различни данни откраднатата сума е между 2 и 10 милиона евро.

bnt avatar logo
от БГН
19:30, 10.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Съвсем като на кино няколко маскирани мъже нахлули в самолет на Австрийските авиолинии. Той бил със запалени двигатели и се канел да излети за Виена от летището на Тирана "Майка Тереза".

Нападателите заплашили с оръжие персонала и отмъкнали пратка с крупна сума пари. За щастие няма пострадали сред хората на борда. Полицията подгонила обирджиите и при престрелка един от тях е убит. По неофициални данни той е издирван за три банкови обира в Албания и е избягал от гръцки затвор, където лежал за други обири.

Командоси, подпомагани от хеликоптер преследвали крадците, но те избягали с плячката. Клонове на чуждестранни банки изпращат пари до Виена, тъй като албанската централна банка не приема депозитите им в твърда валута. Австрийските авиолинии засега спират да приемат такива пратки, които са отмъквани вече няколко пъти. При последния обир полицията намери част от парите скрити под земята в тенджери под налягане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: Спад на безработицата и ръст на икономическите показатели
Владислав Горанов: Спад на безработицата и ръст на икономическите показатели
Парламентът прие доклада за дейността на СЕМ
Парламентът прие доклада за дейността на СЕМ