НОВИНИ

100 млн. лева отпуска правителството за пътища до края на годината

Правителството отпусна 100 млн. лева за рехабилитация и ремонт на пътища у нас. Парите ще отидат приоритетно към най-натоварените пътни отсечки, които са в лошо състояние, а ремонтите трябва да приключат до края на тази година.В прохода Владая от София към Перник и обратно ще бъде осигурено реверсивно движение с по две ленти в съответната посока в пиковите часове, за да бъде облекчено движението през Владая.

Александър Марков
от Александър Марков Илина Бисерова
17:51, 07.09.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Ударните ремонти започват от Източната дъга на Софийския околовръстен път от Ботевградско шосе до автомагистрала „Тракия“.

Източната дъга на софийския Околовръстен път поема една голяма част от тежкотоварния трафик от Турция към Сърбия. Заради огромната амортизация, пътят има нужда от ремонт от години. По околовръстния път има и няколко мостови съоръжения - ремонтиран е само мостът при Казичене.

;

Рехабилитация започва и на пътя София - Перник от Княжево през Владая до колелото на АМ „Люлин“ преди Перник.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Там предвиждаме пълна рехабилитация на участъка, изграждаме светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове вечер в посока Перник. Сутрин в посока София ще има по две ленти и така ще се организира движението в петъците и неделите в пиковите часове по две ленти в съответната посока.
;

Най-неотложен е ремонтът на пътя Варна - Златни пясъци.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Пътят е в изключително тежко състояние, там имаме и активни свлачищни процеси. Във всички останали пътни отсечки приоритетно в Северна България, които имат необходимата, неотложна нужда от ремонт, дано ни позволят и усилията, и финансовият ресурс, който беше отпуснат днес от 100 млн. лв.

С останалите средства ще се ремонтират пътища в Северна България, обясни Нанков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Лазар Влайков
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Лазар Влайков
Фейсбук разследва за руска намеса в американските избори
Фейсбук разследва за руска намеса в американските избори