COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

100 отличници се явяват на поправителен в Залцбург

В австрийския град Залцбург 106 студенти ще повторят изпита си по европейско право. Всички те първоначално са получили отлични оценки със стопроцентово съответствие на тестовете. След проверка се оказало, че този впечатляващ резултат се дължи не на знанията им, а на грешка при отпечатването на изпитните формуляри. На тях са се разпонавали верните отговори.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
08:16, 04.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
Животът

На 28.02. в Юридическия факултет на университета в Залцбург се провежда изпит по европейско право. Точно месец по-късно студентите почуват мейл, че изпитът им се анулира. Причината са формулярите за теста.

Ивон Супан, студент по право в Университета в Залцбург: Не разбирам, защо не е извършена проверка преди изпита, а трябва сега ние студентите да изкупуваме чужди грешки.

В мейла, който са получили студентите пише, че не са им поставяли оценки и все едно, че не са явявали на изпит.

Ерих Мюлер, заместник-директор на Университета в Залцбург: Грешките винаги са срамни, няма две мнения. Няма умисъл в случилото се и то е много неприятно за нас. Приемаме го като даденост и се опитваме да направим най-доброто в тази ситуация.

За студентите остава утехата, че няма да чакат дълго за датата на повторното препитване. Изпитът по европейско право в Залцбург ще се проведе в края на април.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Екатерина Захариева обсъди сделката за Ф-16 с помощник на Тръмп
Екатерина Захариева обсъди сделката за Ф-16 с помощник на Тръмп