НОВИНИ

1000 паркоместа ще има Дворецът на културата и спорта във Варна

Хиляда нови паркоместа ще бъдат изградени на територияата на Двореца на културата и спорта във Варна. Те ще бъдат на две подземни нива и ще имат топла връзка с двете зали на двореца - "Конгресна" и "Младост". Идейният проект е готов, а по предварителни планове изграждането на паркингите трябва да приключи в края на 2018-а година.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Деян Овчаров
17:40, 07.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В момента Двореца на културата и спорта във Варна разполага едва с 150 паркоместа, което е крайно недостатъчно и не покрива изискванията при организирането на големи спортни събития. От друга страна, липсата на паркинги вече е довела до отлив на зрители.

Минко Христов - директор на ДКС-Варна
”Ако ние нямаме наличните места, естествено следва отлив на посещаемост към зала Конгресна. Няма как при един създал се дискомфорт, ако се пътува от по-далечен град да търсиш два часа място къде да паркираш. Обикновено се закъснява за проявата и довежда до последващ отказ от посещаемост.”

Строителството на нови паркинги ще реши и проблема с намирането на места за спиране на автомобилите при разходка в Морската градина.

Минко Христов - директор на ДКС-Варна
“С тези паркинги, които бихме изградили на територията на Двореца на културата и спорта, и връзката им с двата налични подлеза, бихме дали възможност на гражданите и гостите на Варна безпроблемно да посещават Морската градина, да си правят разходки."

Предстои проектът да бъде съгласуван с дирекция “Архитектура” в Община Варна. След одобрението му ще се изготви техническо задание и ще се избере изпълнител. Идеята е подземните паркинги, които ще са част от общата територия на Двореца от 35 декара, да бъдат отворени за ползване на преференциални цени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук разследва за руска намеса в американските избори
Фейсбук разследва за руска намеса в американските избори
Приеха на първо четене нов регламент за такса смет
Приеха на първо четене нов регламент за такса "смет"