Премиерът Бойко Борисов е убеден, че страната ни ще получи достоен ресор в Европейската комисия. Той обеща по-конкретен коментар по темата, когато Урсула фон дер Лайен обяви окончателния вариант на комисията. Министър-председателят присъства на откриването на модернизираната учебна база на НСА на ул. "Гургулят" в столицата.

Борисов: Близо 1 млрд. лв се дават за ремонти в сферата на образовaнието

Борисов: Близо 1 млрд. лв се дават за ремонти в сферата на образовaнието

Близо 1 млрд. лв се отпускат за образователна инфраструктура в страната. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на мо...

"Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното", каза Борисов.

Общото финансиране на учебната база на НСА, посочи Борисов, е над 3 млн. и 750 хиляди лева, като националното финансиране е в размер на 525 000 лв.

С тези средства е ремонтирана старата сграда и изградена нова зала за спорт. Осигурено е оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Премиерът подчерта, че не са позволили бази, които струват десетки милиони, да бъдат откраднати, а са дадени на спортната академия да ги стопанисва.

Само работа и показваме, останалите да си плямпат. За 10 години имаме какво да покажем. За 100 години имаме какво да покажем, заяви Борисов.

Премиерът посочи още, че близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната.