"Сестра" с награда от Сан Себастиан. Марин Янев и Стефан Мавродиев отново си партнират на сцената на Народния театър. „Опит за нормалност”- с рисунки и стихове от Тодор Попов и Камен Енев.„Трънливи наслади” показва Катрин Томова в галерия Нюанс. Втора изненада от Миро и Койна.

Българското кино с нов успех. „Сестра” на Светла Цоцоркова спечели специалната наградата в програмата "Нови режисьори" - Сан Себастиан. Филмът направи световна премиера на фестивала.

Марин Янев и Стефан Мавродиев отново си партнират на сцената на Народния театър. Големите актьори излизат в премиерния спектакъл „Хубава риба". Ивайло Христов улавя "Хубава риба" на Марк Райлънс и Луис Дженкинс в театралната мрежа. И с усмивка добавя - "Ако не сте разбрали нищо от представлението, не се притеснявайте, важното е да разберете поуката! А тя е: „Когато човекът от ТОТО-то дойде у вас с един чек с няколко нули, кажете му: Не, благодаря, не ми трябва, върви си вкъщи!” …Ама няма да го направите, нали!?"

Във водните обятия, спомените и мечтите навлиза „Опит за нормалност”- с рисунки и стихове. Тодор Попов и Камен Енев стоят зад артистичния проект. Главна роля има морето А всичко започва с летните спомени от гмуркания години назад, в изследване на живота в морските дълбини.
„Трънливи наслади” показва Катрин Томова в галерия Нюанс. Емоционалното пътешествие следва „Островът по обед „ и „Деволюция”. Откритията са за вас.

Втора изненада от един нов, завладяващ дует. След "Нависоко" Миро и Койна Русева изпяха "Ти защо си тук". Първото им съвместно парче превзе класациите и интереса на публиката, сега направиха втори скок, с песента на Димитър Вълчев и аранжимента на Момчил Колев. Филмовата версия със звездното участие на Меглена Караламбова и Борис Луканов отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман. Финалът е отворен, може би към продължение на темата в трета песен.