"Историческо величие" започна своето пътуване от НДК. Песни от 10 държави ще прозвучат за първи път в Европейския конкурс за детска песен "Златни искри”. Кристина Шишкова представя „Среща с пейзаж” в галерия Средец. Петото издание на Европейски фестивал на пътуващия театър събра пъстра театрална картина.

Кои сме ние, откъде идваме ..."Историческо величие" – картини, скулптури и съкровища преминават по следите на цивилизацията в нашите земи. Интерактивната изложба започна своето пътуване от НДК. От там потегля из страната, като обиколката ще продължи половин година.

Песни от 10 държави ще прозвучат за първи път в Европейския конкурс за детска песен "Златни искри”.За седми път Варна ще посрещне млади таланти в международния конкурс на "Откритие" за детска песен. Тази година поради големия интерес, са селектирани и 13 български песни от утвърдени композитори и млади надежди. Ще ги представят малките певци, с помощта на студио Да. Днес и утре Варна посреща "Златни искри".

Една млада българска художничка, която живее и рисува в Париж, прави първа самостоятелна изложба на родна територия. Кристина Шишкова представя „Среща с пейзаж” в галерия Средец.

Петото издание на Европейски фестивал на пътуващия театър събра пъстра театрална картина. Утре ще станат ясни наградите. Трупи от Румъния, Чехия, Сърбия и България гостуват на юбилейния фестивал в Сливница с различния поглед към света и въображението. Световноизвестният мим Михал Хехт, нашумелият спектакъл на Националния театър в Букурещ – „Играещият оркестър", „Легенда за лунната принцеса” от Ниш дойдоха специално за феста. Утре на официалната церемония ще бъдат връчени наградите. Алеята на славата, превърнала се в традиция Европейският фестивал на пътуващия театър в Сливница ще се увеличи с още една почетна звезда – за любимия на няколко поколения актьор Павел Поппандов.