Какво накара чужда компания да подкрепи български артист за "Евровизия"?

След година прекъсване, България се завръща на голямата сцена на "Евровизия". БНТ залага на публично-частното партньорство за реализацията на проекта. Повече подробности за него дадоха в "Още от деня" предприемачът от "Лигна груп" Геновева Христова и представителят на британската музикална компания "Остерио" Хауърд Мърфи.

от БНТ
преди 3 месеци
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Геновева Христова, "Лигна груп": България е една малка страна, която невинаги е в аджендата на големите държави и невинаги може да побеждава, а "Евровизия" е конкурсът, в който ние смело можем да заявим, че сме сред едни от първите в Европа. Това е състезание, формат, в който ние имаме място сред най-добрите и нашето място на тази сцена е там. За нас е чест да върнем България на "Евровизия".

Невероятният талант на Виктория накарал чуждестранната компания "Остерио" да подкрепи български артист за "Евровизия" 2020.

Хауърд Мърфи, "Остерио": Това е нещо, което аз и моята компания искаме да подкрепим. Аз мисля, че България има невероятен потенциал да се включи в това състезание и да продължи за в бъдеще. Участието в "Евровизия" дава възможност на артиста да развие своята кариера и е невероятно това, което предстои.
Геновева Христова, "Лигна груп": Талантът, който носи българинът, е крайно време да бъде показан на света. Достатъчно много българи носят в себе си този талант и потенциал. Крайно време е да имаме самочувствието да правим съдържание в България и да го изкарваме. Така че в креативния хъб, в който създадохме Мисия 23, ние сме фокусирани във всички творчески индустрии, а "Евровизия" е прекрасна платформа, където ние комплексно можем да покажем един цялостен продукт - от кинематография, мода, фотография, видео, анимации. 200 милиона чакат България, защото ние сме от най-добрите.

Според нея самият факт, че сме отново на международната сцена, си струва инвестицията.

На въпроса кое качество у Виктория харесва най-много Хауърд Мърфи отговори: "Възможността й да разкаже история, начинът, по който се представя, тя е истинска, естествена, гласът й разказва история и независимо какво пее, аз искам да я слушам".


Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени