Държавният глава Румен Радев връчи днес еднократни стипендии от инициативата на президентската институция "Подкрепи една мечта". Подкрепа получиха 30 младежи в неравностойно положение - студенти или отлични ученици.

София

Президентът посъветва младите хора да са упорити и последователни, да не се отказват от препятствията по пътя, а да ги използват като трамплин към следващи успехи.

Румен Радев - президент на България: Знанието и образованието са сила. Сила, която в ръцете на млади хора като вас, води до един по-добър свят.

Недялко и Шакир. И двамата са студенти във Варна. Единият мечтае да бъде капитан на кораб, а другият - да съчетава счетоводството и музиката.

Недялко - студент: Като малък исках да бъда пътешественик. Първо исках да съм космонавт, но няма как да стана. Затова избрах корабоводенето.
Шакир - студент: Винаги съм се стремял към отличие. Да бъда най. Защото не е окей да си посредствен.

Инициативата "Подкрепи една мечта" е ежегодна, а целта е да стимулират младежите в неравностойно положение да бъдат успешни ученици и студенти. Днес до тях в Гербовата зала на президентството бяха приемни родители, учители и социални работници, подкрепящи младите хора по пътя към образованието.