НОВИНИ

30 младежи получиха еднократна стипендия от инициативата "Подкрепи една мечта"

Държавният глава Румен Радев връчи днес еднократни стипендии от инициативата на президентската институция "Подкрепи една мечта". Подкрепа получиха 30 младежи в неравностойно положение - студенти или отлични ученици.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
21:07, 25.11.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Президентът посъветва младите хора да са упорити и последователни, да не се отказват от препятствията по пътя, а да ги използват като трамплин към следващи успехи.

Румен Радев - президент на България: Знанието и образованието са сила. Сила, която в ръцете на млади хора като вас, води до един по-добър свят.

Недялко и Шакир. И двамата са студенти във Варна. Единият мечтае да бъде капитан на кораб, а другият - да съчетава счетоводството и музиката.

Недялко - студент: Като малък исках да бъда пътешественик. Първо исках да съм космонавт, но няма как да стана. Затова избрах корабоводенето.
Шакир - студент: Винаги съм се стремял към отличие. Да бъда най. Защото не е окей да си посредствен.

Инициативата "Подкрепи една мечта" е ежегодна, а целта е да стимулират младежите в неравностойно положение да бъдат успешни ученици и студенти. Днес до тях в Гербовата зала на президентството бяха приемни родители, учители и социални работници, подкрепящи младите хора по пътя към образованието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещи лекари ще обучават работещите в Спешна помощ
Водещи лекари ще обучават работещите в Спешна помощ
Софийският университет отбеляза патронния си празник за 131-ви път
Софийският университет отбеляза патронния си празник за 131-ви път