НОВИНИ

Банковата служителка от Варна присвоила 970 000 лв.

Във Варна задържаха служителка на банка за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева. В продължение на 3 години тя теглила дребни суми от различни сметки на вложители и ги пращала с куриерска фирма на мъж от Монтана. 38-годишната Невена работи в банката от 12 години, в отдел "Банкиране на дребно".

bnt avatar logo
от Екип на БНТ - Варна
16:06, 27.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Изтеглените от сметките на вложителите пари служителката изпращала на мъж, с когото имала тригодишна виртуална връзка. Парите му трябвали, за да реши проблемите си с лихвари.

Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна: Към настоящия момент се установява ролята на другите засечени лица и ще се прецени вече дали има форма на съучастие или се касае за друго престъпление.

Освен откраднатите пари, Невена и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа от Монтана. При него отишли и спестяванията на родителите й. Общата сума надхвърлила 970 000 лв.

Между задържаната и мъжа от Монтана, който се представял в интернет с фалшивото име Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо.

Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна: Парични средства са иззети от адрес на трето лице, което представлява интерес на разследването в момента, около 30 000 лв.

Тепърва ще се установява как са били присвоени сумите и как са получавани от човек с фалшиво име.

Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна: Получихме пълно съдействие от банката, които продължават да ни съдействат и в момента. Част от вложителите вече са наясно и текат и техни разпити в момента.

Окръжната прокуратура ще поиска постоянна мярка "Задържане под стража" за банковата служителка. За това престъпление наказанието е от 10 до 20 години затвор и конфискация на имуществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалните работници в страната излязоха на протест
Социалните работници в страната излязоха на протест
Задържаха две момчета по подозрение в убийството на мъж от с. Александрово
Задържаха две момчета по подозрение в убийството на мъж от с. Александрово