НОВИНИ

Един загинал и 13 пострадали в тежката катастрофа на АМ "Струма"

Тежка верижна катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Струма" при село Дамяница. Повече от 30 автомобила са се ударили на пътното платно в посока София. Има загинал и много ранени.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:07, 05.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Повече от 30 автомобила са се ударили на магистрала "Струма" рано тази сутрин край санданското село Дамяница в посока София и не са могли да спрат навреме.

От Министерството на здравеопазването уточниха, че при катастрофата са пострадали 13 души. Някои от тях са с по-леки травми, но има и такива с по-тежки наранявания и в момента се оперират.

Млад мъж е загинал, след като е слязъл от автомобила си, за да предупреди всички пътуващи да спрат. Мъглата обаче е била наистина много гъста и тежкият камион не е видял спрелият на пътя човек и го е отнесъл. От полицията казаха, че заради гъстата мъгла видимостта е била около 4-5 метра.

;
ст. комисар Николай Хаджиев - директор на ОД на МВР - Благоевград: Към момента насам пътуват екипи от следователи от НСлС, които ще извършат процесуално-следствените действия. Те разполагат с тесни специалисти в тази област на ПТП-тата. Разполагат с необходимите средства, за да може да се направят всички нужни процесуално-следствени действия, да се извърши оглед и поетапно да се освобождава движението. След определено време ще пуснем едната лента за движение в посока Кулата.

Все още не се знае кога ще бъде отворена магистралата. Преди малко беше пуснато движението в посока Кулата. Тези обаче, които се движат от Гърция трябва да преминават по обходния маршрут край Сандански.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна спешно разширяване на коритото на Чая
Започна спешно разширяване на коритото на Чая
В Розово протестират заради опасен мост на река Тунджа
В Розово протестират заради опасен мост на река Тунджа