НОВИНИ

12 000 души аплодираха Васко Василев в "Арена Армеец"

Виртуозният цигулар Васко Василев снощи изправи на крака над 12 хиляди зрители в "Арена Армеец". За първия му самостоятелен концерт в зала с такъв мащаб дойдоха негови приятели, музиканти от целия свят. В публиката беше и Лили Иванова.

Айше Сали
от Айше Сали
09:13, 01.03.2016
30360
Чете се за: 00:49 мин.
Още

12 хиляди зрители и над два часа, изпълнени с виртуозната музика на Васко Василев. Цигуларят избра 29 февруари, за да излезе на сцената за първия си самостоятелен концерт в толкова голяма зала. И въпреки, че обяви това година по-рано, пазеше в тайна репертоара почти до последния момент.

Васко Василев, цигулар: "Егати залата". И в моите най-големи мечти не съм си мислил, че ще свиря пред 12 хиляди човека Паганини сам на цигулка. Вдъхновението за този концерт и смелостта да го направя сам дойде от Лили Иванова.

И докато пълната тишина по време на изпълненията се редуваше с бурните аплодисменти, часовете отминаха неусетно. Време, в което Васко Василев не просто свиреше, а летеше на сцената със своята цигулка. Операта заменяше фламенкото, Кармен - Турандот, а Паганини - Пако Де Лусия.

Енергията на красивата музика бе подсилена от танца на едни най-добрите балетисти на "Ковънт гардън" и Берлинската Щатсопера. За спектакъла на виртуозния цигулар пред многохилядната арена излязоха музиканти от Токио до Малага. Сред тях бяха и испанците от "Чамбао".

Васко Василев, цигулар: Бяхме "one big familу" на сцената. Това беше наистина най, най-хубавото. Толкова любов имаше и на сцената, и в публиката. То някак си тръгна по вода и си вървеше по вода.

За да чуят Васко Василев, бяха дошли почитатели от цялата страна, но само шестима получиха шанса да се срещнат с любимия си цигулар след концерта. Нашият екип също попадна сред щастливците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специалисти сканираха гроба на Шекспир в родния му град
Специалисти сканираха гроба на Шекспир в родния му град
Ако семейството не е здраво, детето да бъде отнето от него
Ако семейството не е здраво, детето да бъде отнето от него