НОВИНИ

12 семейства от Хитрино получиха ключовете за новите си домове

Почти две години след взрива на гарата в Хитрино, 12 семейства, чиито къщи бяха засегнати от експлозията, получиха ключовете за новите си домове. Те са построени със средства от фонд „Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Общата им стойност е 1,5 млн. лв. Преди година бяха завършени още 10 къщи, които са дарение от Камарата на строителите.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
19:35, 26.11.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Сред новодомците е Николай Цачев, който получи ключовете на специална церемония. Неговата къща беше напълно разрушена, а той бе изваден от развалините с множество травми.

Николай Цачев: Вече се поуспокоих след направата на дома ми, който е много красив, много хубав, с тераса, с всичко, идеално, харесва ми. Благодарен съм, много съм благодарен на целия български народ.

За две години са направени основни ремонти на 9 къщи, сменени са дограми, направени са частични ремонти на 115 имота. Продължават да се отпускат средства от социалния фонд за лечение и рехабилитация на пострадалите.

От социалното министерство изтъкнаха безпрецедентното партньорство между държава, местна власт, браншови организации и БЧК както и, че не са установени нарушения при изразходването на средствата.

Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика: Държа да отбележа, че имаше твърде много спекулации по отношение на стойността на ремонтните дейности и изградените нови сгради.

Одобрени са вече проектите, с които ще се възстанови и инфраструктурата на селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прием с хора от храна в Националната галерия предизвика недоволство
Прием с хора от храна в Националната галерия предизвика недоволство
Отбелязваме 140 години Национален военен университет
Отбелязваме 140 години Национален военен университет