НОВИНИ

Рокли от шоколад на ревю в Брюксел

В белгийската столица се проведе салон на сладкото изкушение. Там освен последните новости при шоколадовите изделия, беше показано, че шоколадът може да задава и модни тенденции. 13 рокли, направени изцяло от шоколад, бяха показани на ревю в Брюксел. Сладките модели са изработени с продукти на повече от 70 производители.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:10, 25.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Един от тандемите в ревюто е на дизайнера Джовани Биазоло и майстора-шоколатиер Жан-Кристоф Юбер, които използват осем килограма шоколад за участието си в ревюто.

Жан-Кристоф Юбер, шоколатиер: Това е рокля, направена изцяло от шоколад. В основата ѝ има стомана и полистирен, но всичко е покрито с шоколад и какао. В нея има повече от 5 килограма шоколад и близо три килограма какао.

Внимание заслужи и перуанецът Рикардо Давила, който показа, че и прическите и аксесоарите също могат да са "шоколадови". "Мис Белгия" за 2006 година Виржини Клаес бе сред моделите на необичайното дефиле, което цели да покаже голямата любов между Белгия и шоколада. Шоуто демонстрира и последните тенденции при шоколада, както и устойчивото производство на суровините за него.

Салонът на сладкото изкушение, който се проведе в Брюксел, събра над 130 участници от целия свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мраморен блок пристига във Версай 350 г. след поръчката
Мраморен блок пристига във Версай 350 г. след поръчката
Политолози: БСП не могат да измислят как да влязат обратно в парламента
Политолози: БСП не могат да измислят как да влязат обратно в парламента