НОВИНИ

14 милиона постъпления от ДДС след проверките по северното Черноморие

С 14 милиона лева повече в сравнения с юни и юли миналата година е събраният ДДС, след като започнаха съвместните проверки на институциите по северното Черноморие през туристическия сезон. Очакванията на вицепремиера Валери Симеонов са, че до края на сезона сумата ще нарастне с още близо 50 на сто. Той беше във Варна за традиционното заседание на новосформирания съвет по туризъм.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов / Емил Жупов
16:00, 01.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Очакванията на вицепремиера са, че в хазната ще постъпят над 20 милиона от ДДС в сравнение с юни, юли и август 2016 година и то само от проверките по северното черноморие. Обобщените резултати от дейността на НАП ще бъдат готови в средата на септември.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"Друго, с което можем да се похвалим, е, че въпреки че останаха броени дни до края на сезона към настоящия момент нямаме, слава Богу, на нито един плаж нарушение на показателите на морската вода. Морската вода е чиста, плажовете ни са чисти, нямаме нито едно хранително натравяне или инфекциозни епидемии."

Изводът от проверките на институциите по северното крайбрежие е, че бизнесът е вече по-дисциплиниран. Валери Симеонов обвини Административния съд в Бургас в корупция.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"Там обаче имаме много сериозни проблеми с прилагането на наказателните постановления и отхърлянето на актове от Бургаския административен съд. От около 120 затваряния на заведения реално са останали запечатани само 12. За мен на юг има много голямо основание да виждам корупциионна зависимост на съда."

По северното Черноморие има издадени 220 акта за затваряне на заведения. Само 24 са отхвърлени от Варненския дминистративен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди блокирани от свлачище в Кавказ
Хиляди блокирани от свлачище в Кавказ
Амал и Джордж Клуни вече са във Венеция
Амал и Джордж Клуни вече са във Венеция