НОВИНИ

14 са задържани при акцията в ДАИ

Общо 14 са задържаните при акцията в ДАИ - 12 от тях служители на областен отдел към Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а двама са собственици на автошколи. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:40, 08.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Акцията е на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Изпълнителна агенция Автомобилна администрация (ИААА). Досъдебното производство е образувано на 14 май след сигнал на ГДБОП. За събиране на доказателства са използвани и СРС-та. Към момента 14-те са задържани все още за 24 часа, предстои прокурорът да прецени на кои ще бъде повдигнато обвинение.

„Установено е, че пари се дават на инструктора и на изпитващия от онези лица, които не притежават в достатъчна степен правоспособност да управляват МПС. Или както е казал единият от задържаните: "Ние пари от тези, които могат да карат, не вземаме", каза Арнаудова.

До момента са извършени множество претърсвания и изземания, и общо в задържаните служители на ИА са открити парични средства в различни валути в размер на повече от 115 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие на първо четене законопроекта за концесиите
Парламентът прие на първо четене законопроекта за концесиите
Последици от поройния дъжд в Русе
Последици от поройния дъжд в Русе