НОВИНИ

15 души са задържани при операцията на ГДБОП във Велико Търново

15 души са задържани при операция на ГДБОП във великотърновско срещу наркорапространението. Мащабната акцията е проведена под наблюдението на Спецпрокуратурата. Организираната престъпна група е искала да наложи монопол на нарко пазара.

bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 08.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Групата е наблюдавана от лятото на тази година. Вчера служителите на ГДБОП са атакували няколко адреса във Велико Търново.

Иван Гешев - административен ръководител на специализираната прокуратура: Ръководителят беше събрал членовете на ОПГ на оперативка да го наречем по този начин, което е облекчило максимално работата на колегите по задържането, а вероятно ще облекчи и работата на прокурорите.

При обиските са намерени три вида наркотици, оръжие и множество телефони. Престъпната група е била снабдена и с подвижна мини лаборатория за производство на метаамфетамин. На разследващите до момента е ясно кой е ръководителят на групата и неговият заместник.

Иван Гешев - административен ръководител на спец прокуратурата: Лидерът и неговият заместник да кажем са криминални авторитети в града, доста известни са, с характерни прякори са.
Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Въпросната група наистина е изключително брутална. Извършваше насилие над дилъри, включително и на такива , които продаваха така наречения шано материал.

До 72 часа спец прокуратурата ще прецизира какви и на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР с официална позиция относно претенциите на Турция за Лозанския договор
МВнР с официална позиция относно претенциите на Турция за Лозанския договор
Премиера на „Лебедово езеро“ във Варненската опера и балет
Премиера на „Лебедово езеро“ във Варненската опера и балет