НОВИНИ

15 души са задържани при спецакцията на полицията и жандармерията в Благоевград

15 души са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевград. Акцията се провежда по линия на противодействието на битовата престъпност. В нея участват служители на жандармерията, на полицията и на прокуратурата.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
12:11, 20.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Засилено полицейско присъствие имаше през целия ден в Благоевград. Екипи на полицията и жандармерията бяха окупирали входовете и изходите на града, както и част от главните улици и булевардите. Спирани бяха преминаващи автомобили, като се извършваше щателна проверка на документите на пътуващите в тях.

Задържаните при акцията 15 души ще останат в ареста за 24 часа.

Главен комисар Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Това са лица, с които се работи, имаме някакви данни, че извършват някаква престъпна дейност. Те са лица от активния криминален контингент. Те са задържани назад във времето за различни престъпления.

На фона на престъпността в другите градове в страната, в Благоевград няма сериозни проблеми по отношение на битовата престъпност, подчертаха обвинител номер 1 Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Главният прокурор Иван Гешев коментира и иззетите артефакти, собственост на бизнесмена Васил Божков.

Иван Гешев - главен прокурор: Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин се раздели със сивия си кардинал Владислав Сурков
Путин се раздели със сивия си кардинал Владислав Сурков
ГЕРБ и БСП в спор в НС за шествието на президента
ГЕРБ и БСП в спор в НС за шествието на президента