НОВИНИ

15 души загинаха при престрелка в Шри Ланка

15 души загинаха, а двама са тежко ранени при престрелка между полицията и предполагаеми ислямисти в Шри Ланка. Сред жертвите са 6 деца. Стрелбата е възникнала по време на полицейска акция в къща, в която са се укривали заподозрени за серията от бомбени нападения в страната, миналата седмица.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:06, 27.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

В петък вечерта командоси нахлуват в къща в град Сайнтамуруту, след сигнал, че там се укриват хора, свързани с бомбените нападения от миналата неделя. Възниква престрелка, след което най-малко трима души се взривяват.

При последвалия оглед полицаите откриват телата на 15 загинали - сред тях 3 жени и 6 деца. Смята се, че става дума за семействата на членове на групировката, отговорна за серията от експлозии в църкви и хотели в Шри Ланка.

По време на друг обиск недалеч от мястото на днешната престрелка, властите откриват експлозиви, пропагандни материали и дрон. Само през последното денонощие са арестувани 10 души, с което броят на задържаните във връзка с атентатите надхвърли 80.

Ген.-майор Аруна Джаясекера, командир на армията: Тези нападения няма да спрат, ето защо и ние няма да се спрем пред нищо. Ние сме армията и работата ни е да защитаваме хората и държавата.

Полицията издирва още най-малко 70 души, за които се смята, че имат връзка с координираните атаки. Повече от 250 загинаха, а над 500 са ранени през изминалата седмица в Шри Ланка.

За нападенията беше обвинена местна екстремистка групировка, съпричастна към джихадистката групировка "Ислямска държава". Всички църкви в страната остават затворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж прегази 8 души в Калифорния
Мъж прегази 8 души в Калифорния
Лили Иванова даде интервю за Денят започва с Георги Любенов
Лили Иванова даде интервю за "Денят започва с Георги Любенов"