15-годишен ученик загина тази сутрин след падане от третия етаж на Английската гимназия в Русе. Полицията изяснява дали детето само е скочило от прозореца на училището или става дума за нещастен случай.

Инцидентът е станал малко преди 8 ч., преди началото на учебните часове. Деветокласникът е дошъл по-рано в училище. Вещите му са открити в класната стая. Дали сам е скочил от прозореца или е паднал, все още не е ясно. В двора го намират негови съученици. Извикан е веднага екип на Спешна помощ, но детето умира на път за болницата заради множеството травми. То е полетяло от поне седем метра височина. Всички в гимназията са шокирани от трагедията, майката на момчето е научила по-късно за инцидента.

Маргарита Янакиева, директор на АГ „Гео Милев" - Русе: Ученик от Девети „В" клас в гимназията, в момента тече разследване, не можем да кажем точния час, но преди часовете, явно е паднал, тъй като е намерен в двора в безпомощно състояние. Детето е наш ученик от миналата година, от лятото. Преместен е от друго училище, от училище „Васил Левски". Добър ученик. Семейството е нормално. Грижовни родители. Не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели. Предполага се, че към момента на инцидента в стаята е нямало друг ученик. Със сигурност е шок за децата, това са неща, които не се случват в училище всеки ден.
Енчо Енчев, заместник-кмет на Община Русе: Много тежък инцидент. Сезирахме отдел „Закрила на детето", дирекция „Социално подпомагане" и извикахме свободните налични психолози от ресурсните центрове и от неправителствените организации.

В класната стая, където е станал инцидентът, няма камера. В момента разследващите преглеждат записите от другите камери в училището, за да изяснят обстоятелствата около трагедията. Някои от съучениците на загиналото момче предполагат , че то е скочило само. В момента с учениците от гимназията работят психолози. Ръководството на учебното заведение обмисля да обезопаси допълнително прозорците на сградата. А разследването по случая е под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.