НОВИНИ

15-годишно момиче загина при пожар в дома си

Петнайсет годишно момиче загина при пожар в дома си в стражишкото село Мирово. Детето е било самО в малката постройка, където живеело с майка си и по-малката си сестра. Основната версия на разследващите е, че пламъците са тръгнали от печка на дърва, докато момичето се опитвало да я разпали

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:11, 20.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Майката на загиналото момиче разказва, че около 8 часа сутринта излязла до магазина. 15-годишната Златка още спяла, но тя решила да не я буди. По думите ѝ печката не била запалена. Минути по-късно дървената постройка избухнала в пламъци.

Снежана Иванова - майка: „Като видях пламъка, влязох вътре. И не мога да я намеря. Почна да пада бараката. - Печка имаше ли запалена ти като излезе? - Не, не е палена сигурно само жара имаше много малко".
;

Постройката е дървена, пламнала е бързо и детето не е успяло да се спаси. Подобни къщи за временно настаняване са строени след голямото земетресение в Стражица през 86-та, но все още са обитаеми. Съседите подали сигнал на телефон 112, но постройката изгаряла за минути.

Милена Иванова - леля: „Само излизам вънка, гледам пламъците вървят и пука бараката, пука!"
Мирослав Маринов - свидетел: „Като се обадих на 112, дойде пожарната, къщичката беше почти изгоряла...!"
Стефан Колев - кмет на село Мирово: „Това става за минути. Те са влизали, но детето от пламъци и пушилки не се е виждало".

Пожарникарите са категорични, че като по чудо огънят не е обхванал и съседните къщи, които също са паянтови дървени постройки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни
Петър Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни
Светът загуби Умберто Еко
Светът загуби Умберто Еко