16 футболни фенове са задържани преди днешния мач от 35-ия кръг на Първа футболна лига между Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски" в столицата, съобщиха от СДВР.

София

© БТА

Седем души във видимо нетрезво състояние не са били допуснати на територията на стадиона. В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на днешния футболен мач.

Столичната полиция предприе всички мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетителите на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Преди началото на мача, в различни районни управления за установяване на самоличност са били отведени 13 души, един е бил задържан за притежаване на наркотични вещества.

Непосредствено на входа на стадиона, на изградените контролно-пропускателни пунктове, са задържани двама - един с наркотични вещества и маска и един - за неизпълнение на полицейско разпореждане и агресивно поведение.

© БТА