НОВИНИ

16-годишна ученичка става преподавател за ваканцията в Равадиново

16-годишна ученичка от Националната Природоматематическа гимназия в София прекарва лятната си ваканция като учителка в созополското село Равадиново. Никол Неделчева и децата от селото сами решили да си организират лятно училище, за да наваксат пропуснатото през учебната година.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:48, 19.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В групата на Никол децата са на различна възраст и с различни трудности в учебния материал. Едни в момента пишат таблицата, другите делят, третите се занимават с дроби. За всяко дете 16-годишната учителка отделя време. Заниманията се провеждат в сградата на училището в Равадиново, затворено преди десетина години.

Никол Неделчева: Учим заедно сега. И учим таблици, как да делим с опашка, съществителни, прилагателни, правила. Всеки ден приключваме в различен час, защото понякога са по-бавни, но всичко трябвада се свърши и да се напише докрай, иначе на ги пускам.

Всички деца са ученици в Созопол, който е само на няколко километра от Равадиново.


Никол Неделчева: Всяко лято идвам тук, не да ги питам с колко завърши и те да ми казват от първи до четвърти клас да завършват с 4.50, това не е ок, искам другата година 6.00 в бележниците ви.

Никол Неделчева казва още, че вече е изпълнила детската си мечта да бъде учителка, а сега вече иска да се образова добре и е решила да учи медицина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сухопътни войски се включиха в гасенето на пожара в Карловско
Сухопътни войски се включиха в гасенето на пожара в Карловско
Туристи замърсяват с боклуци района на Седемте рилски езера
Туристи замърсяват с боклуци района на Седемте рилски езера