НОВИНИ

16 нови автомобила за бургаската полиция в борбата с битовата престъпност

Шестнадесет нови автомобила очаква ОДМВР-Бургас, за да ги включи като ресурс при работата по противодействие на битовата престъпност. Те ще пристигнат в следващите месеци. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя се срещна с директора на областното управление старши комисар Калоян Калоянов, за да се запознае с работата по акцията, насочена срещу битовата престъпност.

bnt avatar logo
от БТА / Веселин Григоров
19:04, 15.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Румяна Бъчварова припомни, че са отпуснати средства за допълнително гориво и в шест от дирекциите, където делът на този вид престъпления е по-висок, са изпратени вече по два нови автомобила. Бургас не е сред тези дирекции и затова ще очаква попълнението на автопарка си от втората партида предвидени коли.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи в оставка: "Сами виждате, че не може да продължи работата. Имам уверението и на областният управител, че в първия момент в който може да се възобнови работата, тя ще продължи. Днес минах този участък, който е от Малко Търново до Царево и сама се уморих. Там снежната покривка е много по-голяма отколкото тук или в други райони на страната. Наистина трудно е да се работи. Невъзможно е да се премине и невъзможно е да се работи."

При акцията, която тече в цялата страна, са открити и задържани 213 души, издирвани от полицията. Комисар Калоянов добави, че за регион Бургас те са 10. Профилът им е различен. Издирвани са за това, че са заподозрени в извършване на престъпления или по досъдебни производства. Тепърва прокуратурата ще преценява дали да иска за тях мерки за неотклонение.

Румяна Бъчварова похвали работата на областната дирекция. "Всички оценяваме това, което беше направено в Слънчев бряг", каза тя. Според нея Слънчев бряг от проблемно място в криминогенно отношение се е превърнал в добър пример за работата на полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняемите в корупция митничари от Варна остават в ареста
Обвиняемите в корупция митничари от Варна остават в ареста
Ооо, Варна...!
Ооо, Варна...!