НОВИНИ

17 години от атентатите на 11 септември: Отдадаха почит на героите от полет 93

17 години от атентатите на 11 септември в САЩ.На днешния ден през 2001 година похитени от терористи самолети се врязаха в двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк и в Пентагона във Вашингтон. Трети самолет се разби в щата Пенсилвания. Загинаха близо 3 хиляди души. Годишнината се отбелязва с редица събития. Президентът на страната Доналд Тръмп ще участва в церемония на мемориала в Шанксвил, Пенсилвания.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:58, 11.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Въпреки проливния дъжд на церемонията в Шанксивл присъстваха десетки. Те отдадаха почит на героите от полет 93. В градчето на 200 километра от Вашингтон, се разби един от четирите похитени от Ал Кайда самолети. Пасажерите се опитвали да си върнат контрола над самолета, но в крайна сметка той се разбил в полето и без да стигне крайната си цел - американската столица.

Том Ридж, бивш губернатор на Пенсилвания: Беше 11 септември - денят, белязан от смъртта на едни, за да могат да бъдат спасени други, в небето над Шанксвил се родиха герои.

Беше представен и специален монумент - 30 метрова Кула на гласовете. В нея са монтирани 40 камбани - по една за всяка от жертвите на полета. Днес в Шанксвил пристига Доналд Тръмп и съпругата му Мелания.

;

Трагичната годишнина се отбелязава и в Ню Йорк. Там за първи път след атентата беше отворена метро станцията, която беше най-близо до рухналите кули-близнаци. Таванът и пероните са напълно реновирани след като бяха разрушени при атентата, вградена и модерна вентилационна система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Си Дзинпин се срещнаха в Русия (СНИМКИ)
Путин и Си Дзинпин се срещнаха в Русия (СНИМКИ)
Великобритания увеличава финансирането на автомобили с ниски вредни емисии
Великобритания увеличава финансирането на автомобили с ниски вредни емисии