НОВИНИ

17-годишен шофьор без книжка е с опасност за живота след катастрофа

17-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа. Той има книжка, но е без право да кара, защото все още няма навършени 18 години. С него в колата е бил още един тинейджър - на 16 години. Той не е пострадал сериозно.

bnt avatar logo
от БТА
10:52, 29.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Инцидентът е станал на разклона преди село Партизани. Момчетата се прибирали от заведение със семейната кола на 17-годишния Алпай. Заради несъобразена скорост той загубил контрол над автомобила и се забил в крайпътно дърво. Момчето е настанено в реанимация във Варненската многопрофилна болница "Св. Анна".

д-р Теодора Попова: Момчето е в тежко състояние с много тежка мозъчно-черепна травма, стволова предимно, в кома на апаратно дишане, с опасност за живота. Не се виждат толкова тежки нарушения в мозъка, но за сметка на това са на такива места, което нарушава пътищата на съзнанието.

По първоначална информация младежът, който е шофирал, не е употребил алкохол. Лекарите се борят за живота му.

д-р Теодора Попова: Като лечение му предстои дълго време на апаратна вентилация. След това не се знае, ако се събуди, прогнозата с възстановяването е бавна.

Неправоспособни водачи са причината за много голяма част от катастрофите у нас. Във Варненска област през първите 10 месеца на годината са хванати 704-ма шофьори без книжка. Само миналата седмица след катастрофи във варненската болница "Св. Анна" са починали 3-ма млади мъже между 19 и 26 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
Шоуто на Фрийлийдърс - хит в Австрия
Шоуто на "Фрийлийдърс" - хит в Австрия